Együtt örülünk: a Célirányos Aranyanyu jelöltje, Dr. Máttyus Anna

Együtt örülünk rovatunkban olyan civil személyeket, szervezeteket, kezdeményezéseket szeretnénk bemutatni, akik életükkel, munkájukkal példát mutatnak, és olyan eredményeket érnek el, amikről szeretnénk, ha minél többen értesülnének. Örüljünk együtt a sikereiknek!

Dr. Máttyus Anna, gyermekpszichiáter személyében megismerhettem az igazi ARANYANYUT. Hét gyermek csodálatos édesanyja. Pszichiáteri munkáját igazi hivatásnak tekinti. Élete minden területén teljes odaadással, szívvel, szeretettel képes helytállni.

A gyermekpszichiátria az orvostudománynak az a szegmense, ahol nincsenek látványos eredmények. Nem olyan, mint egy fontos műtét után a teljes gyógyulás. Anna munkájában nem kézzel foghatóak a sikerek. Munkája során nagyon kevés visszaigazolásban, elismerésben van része.

A szülők általában szégyellik azt, hogy gyermekük pszichiátriai kezelésre szorul. Ilyesmiről ritkán készülnek beszámolók, sikertörténetek. A gyermekek a gyógyulást követően olyanok lesznek, mint minden más normális gyerek. Itt kell igazán a kitartás, az elhivatottság. És Annában megvan. Nem csügged, nem adja fel, küzd minden egyes gyermeki lélek megmentéséért. Azokért is, akikről már minden más kórház, orvos lemondott. Hozzá jöhetnek, benne bízhatnak. Még senkit nem küldött el azzal, hogy nem tud neki segíteni. Hálás lehet neki az a depressziós kamaszlány, aki az interneten keresztül vette fel a kapcsolatot Annával. Nem az volt a reakciója, hogy a lakóhelye szerinti kórházba irányítsa, hanem azt nézte, hogy hogyan tudna neki segíteni. Felvette a hozzátartozóival, tanáraival a kapcsolatot, a gyógyulás érdekében ma is napi kapcsolatban vannak. Az anorexiás fiú esete is ilyen, akiről már minden kórház lemondott, és a szülők végső kétségbeesésükben fordultak Annához. Türelemmel és szeretettel fordul az intézménybe családon belüli erőszak miatt bekerülő kisgyermekekhez is.

Kiegyensúlyozottság, nyugalom, harmónia árad egész lényéből. Hét gyermek édesanyjaként is csinos, nőies jelenség. Lelkesedésével, segíteni akarásával és varázslatos személyiségével úgy tud hatni az összezavarodott, kezelhetetlennek hitt gyermekekre is, hogy reménnyel és az életbe vetett bizalommal telve induljanak tovább tőle az úton. Esélyt kapnak tőle a normális életre. Ő az igazi ARANYANYU.

‹‹ Vissza a Blog listához