Gyermekpszichiátria: első lépés az ebédlő kifestése

A Gyermekpszichiátria felújítása jelenleg a Célirányos Kezdeményezés legfontosabb projektje. Elsőként az ebédlő felújítását, megszépítését tűztük ki célul: újrafestés, a szedett-vedett bútorzat lecserélése. Ebben a bejegyzésben arról szeretnénk beszámolni, hogy hogy áll a projekt, mi minden történt mostanában.

Tavasszal már írtam a Gyermekpszichiátriáról. Emlékeztek? Meséltem arról, milyen áldatlan állapotok vannak ott, és meséltem az intézmény új vezetőjéről, Annáról, aki hétgyermekes édesanya, emellett remek pszichiáter. Küldetésének tekinti, és szívvel lélekkel meg is tesz mindent, hogy segítsen. A gyerekek lelkének gyógyítása az ő hatásköre – de van valami, amivel mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy boldogabb, kiegyensúlyozottabb gyerekek mehessenek haza onnan gyógyultan.

Meséltem a lehangoló, elavult bútorokról és a borzalmas falakról is. A Szent János kórház gyermekpszichiátriájának épületében az ebédlő nem valami felemelő látvány. Én nem szívesen ennék ott. Arra gondoltam, hogy ezzel a helyiséggel kell kezdeni a dolgok jobbá tételét. Először az erőforrásokat kellett megteremteni a festéshez és az új bútorok megvásárlásához.

ebedloTöbb bútoráruházat is megkerestünk. Végül az IKEA-tól kaptunk támogatást: kétszázezer forint értékben választhattunk bútorokat, kiegészítőket a nemes célra. Boldogan mentem válogatni. Igyekeztem okosan beosztani a rendelkezésre álló összeget, hogy minél több dolog beleférjen a keretbe. Nem volt egyszerű összeállítani a listát. Mire minden szükséges dolog kiválasztásra került, az összeg kétszáznegyvenötezer forintra rúgott. Gondoltam, majd más forrásból, egyéb felajánlásokból kiegészítjük. És ekkor jött a meglepetés: az IKEA képviselője jóváhagyta, nem kell ráfizetni, vihetünk mindent a gyerekeknek! Köszönjük! 🙂

A végeredmény: lesznek szép új fehér asztalok, székek. Azért döntöttem a fehér mellett, mert színes kiegészítőkkel vidámmá lehet varázsolni, letisztult és szép. A kiegészítőket is kiválasztottam, tányéralátéteket, és a székekre ülőpárnákat. A színük legyen meglepetés! Lesznek majd fotók arról, milyen volt előtte és milyen lesz utána. Gondoltunk a kisebbekre és a nagyobbakra is, a kétféle méretű étkező garnitúra biztosítja majd, hogy minden korosztály kényelmesen étkezhessen.

A „vásárolgatás” élmény volt, de most jön a kemény munka: egy nap alatt kell megoldanunk a festést és a bútorok összeszerelését (tudjátok, IKEA 🙂 ) – ehhez bizony elkél majd a segítség. Anna irodájába, ami gyakran egyben kezelőszoba is, új bútorok kerülnek. Ez az a szoba, ahová az érkezők először belépnek, ahol leülnek, beszélgetnek. Higgyétek el, nagyon ráfér a változás, hogy jobb légkört árasszon. Olyat, amilyen Anna: kedves, üde és megnyugtató.
Augusztus tizenkettedikére tűztük ki a felújítás napját. Jövök majd a beszámolóval. Addig se feledjétek: adni jobb!

Előzmények: Újítsuk meg a gyermekpszichiátriai osztályt!

‹‹ Vissza a Blog listához