hid_logo

 

Az itt található eszközök a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. által a Célirányos kezdeményezésen keresztül támogatott tehetséges mozgássérült gyermekek számára adományozható eszközök. A HÍD és a HÍD munkatársai különös figyelmet fordítanak a Társadalmi Felelősségvállalására, és feladatuknak tekintik, hogy az általuk elért sikereket – támogatás formájában – megosszák a rászorulókkal.

Minden eszköz egy újabb kaput nyit meg egy tehetséges gyermek számára a világ felé, segíti a beilleszkedését, érvényesülését, tehetsége kibontakoztatását, lehetővé teszi hogy ő is ugyanúgy hozzájárulhasson egy szebb és jobb világ építéséhez. 🙂

Ezen eszközökhöz bárki hozzájárulhat, a HÍD ügyfelei pedig itt határozhatják meg, hogy az általuk a HÍD Zrt. részére kifizetett szerződés szerinti díjak 0,5%-át (de legalább 1000Ft-ot) mely eszközökre szánják.

 

Szoba kialakítása

A pénzadományból lehetőségünk nyílik leválasztással kialakítani egy kisebb szobát, ahol szülő együtt lehet gyermekével.

Ár/db 300.000 Ft

Eszközadomány

1. Rorschach-teszt (OS Hungary) 2. Tematikus Appercepciós Teszt (T.A.T.; OS Hungary) 3. WISC-IV Intelligenciateszt Válaszfüzet 1. (25db/csomag) 4. WISC-IV Intelligenciateszt Vizsgálati űrlap (25db/csomag) 5. Dixit-kártya 6. Bababútor / Huset Hálószoba (IKEA) 7. Bababútor / Huset Nappali (IKEA)

Ár/db 100.000 Ft

Műszerek

5 db – SIMS Hüvelylapoc alsó 5 db – SIMS Hüvelylapoc felső 10 db – Köldökolló élre hajlított, tompa végű 10 db – Sebészeti tompa-hegyes olló 10 db – Anatómiai csipesz 14 cm-es 1 db – Vizsgálólámpa 6 LED Mobil KS-Q6

Ár/db 100.000 Ft

Intézmény felújítás

1db Cat-Kit – Kognitív Érzelmi Tréning (Tony Attwood)
4db COLORCARDS fejlesztő eszközök
IKEA gyermek bútorok 100.000 Ft értékben
szobák festése

Ár/db 300.000 Ft

ESTAR Beauty Android Tablet

Ábel – Nyitás a világra segítség. Veleszületett betegsége ellenére törekvő, az iskolában példás eredményeket ér el. Tanulásban nagy segítség lenne a táblagép. Cél nyitás a világra és a tanulás elősegítése.

Ár/db 16.999 Ft

ESTAR Beauty Android Tablet

László – Nyitás a világra segítség. Édesanyjával élő születésétől kezdve mentális zavarokkal és mozgásszervi panaszokkal, gyámság alatt élő fiatal. Cél nyitás a világra.

Ár/db 16.999 Ft

ESTAR Beauty Android Tablet

Ildikó – tanuláshoz segítség. Veleszületett súlyos mozgáskorlátozott. Jobb kezét nem tudja használni, segítséggel éli mindennapjait. Cél a továbbtanulás. Mindennapi tanulását és egyben továbbtanulási esélyeit nagymértékben növelné egy táblagép.

Ár/db 16.999 Ft

ESTAR Mini Android Tablet

Liliána – epilepsziája és súlyos asztmája miatt Liliána sajnos nem tud normál iskolába járni. A táblagép számára a mindennapi játékot és tanulást biztosítja.

Ár/db 24.999 Ft

ESTAR Grand Android Tablet

Sándor – Középsúlyos értelmi fogyatékos, mozgásszervi, szív és érrendszeri problémával él édesanyjával egy tanyán. Sanyi számára a táblagép mindent jelentene, mivel az öreg asztali gépe elromlott és már nem lehet megjavítani. Imádja a természetet és az ezzel kapcsolatos játékot, a FARMER MÁNIÁT. A hosszú téli estéken nem csak egy boldog mosoly lehetne az arcán.

Ár/db 27.999 Ft

ESTAR Grand Android Tablet

Sándor – súlyos mozgássérült testvérével él. Személyi segítő nélkül otthonát nem tudja elhagyni. Neki a táblgép az idő minőségi kulcsa, továbbá a minden napi kommunikációban lesz nagy segítség.

Ár/db 27.999 Ft

ESTAR Mini Android Tablet

Egon – balesetből eredő koponyaműtét miatt sok mindent újra kell tanulnia. Idős édesanyja egyetlen egyetlen támasza a hétköznapokban. A kapott táblagép fiatal fiúnak nagy tanulási lehetőséget jelent.

Ár/db 24.999 Ft

Samsung T230 Galaxy Tab 4 7.0 fekete

Renáta – kreatív alkotáshoz segítség. Az elérhető iskoláktól él, középsúlyos értelmileg akadályozott, az általános iskola elvégzése után nem tanult tovább. Az eddigi csekély tudásából folyamatosan sokat veszít. Nála az lapvető készségek megszerzése és megtartása a fő cél. Kreatív színező gyöngyfűző igazi egyedi szín és forma világa lenyűgöző. Táblagép segítségével egy új világ nyílna meg előtte.

Ár/db 44.999 Ft

Samsung T230 Galaxy Tab 4 7.0 fekete

Bettina – tanuláshoz segítség. Veleszületett súlyos mozgáskorlátozott. Speciális kerékpárt használ. Kiskunfélegyházán speciális általános iskolába jár. Cél az érettségi, majd egy szakma megszerzése. Mindennapi tanulását és egyben továbbtanulási esélyeit nagymértékben növelné egy táblagép.

Ár/db 44.999 Ft

Samsung T230 Galaxy Tab 4 7.0 fekete

Márk – tanuláshoz segítség.   Születése óta súlyosan mozgáskorlátozott, kerekes széket használ. Mélyszegénységben él édesanyjával a családok átmeneti otthonában, mert a szülei elváltak, 4 testvére van. A balassagyarmati középiskolában tanul számítástechnikát, angol nyelvből azonban tanulási nehézsége van. Számára egy tábla gép a középiskola sikeres elvégzését tenné lehetővé. Az informatika és zene érdeklődési köre.

Ár/db 49.900 Ft

ASUS X553MA-XX362D Fehér Notebook

Roland – tanulásban segítség.   Sárospataki lakos, veleszületett genetikai betegsége van a diagnózis nem teljesen tisztázott, édesanyja is ugyanezen betegséggel küzd. 20 éves és Miskolcon tanul egy speciális tantervű képzőintézményben. Sajnos tanulási nehézségekkel is küzd, ennek ellenére folyamatosan képzi magát, és próbál minél több szakmát elsajátítani. Nagyon nehéz körülmények között élnek, édesanyja szociális bérlakásban neveli…

Ár/db 84.900 Ft

Oktatási hozzájárulás

Martina – útiköltség fedezése, kollégiumi díj,  valamint a szakkönyvekhez, oktatási anyagokhoz való hozzájutás.   Kishutai lakos, 19 éves  I. éves a Debreceni Egyetem pszichológia szakán. Kétoldali kétszeres gerincferdülése, csigolyakopása van, jelenleg fűzőt használ, felnőtt korában  műthető meg. Édesanyja egyedül neveli, falujukban a helyi kis boltot vezeti. Nagy nehézséget jelent nekik az útiköltség fedezése,(havi egyszer látogat haza),…

Ár/db 100.000 Ft

ASUS X553MA-XX362D Fehér Notebook

Lúcia – Nyelvtanulásban segítség.   A 16 éves lány a sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium, Árpád-házi Szent Margit Általános Iskolában tanul, kétoldali vápaműtéte volt, segédeszközt nem használ, de személyi segítség nélkül nem tud közlekedni. Szülei minden nap szállítják Karosból Sátoraljaújhelyig az kb. napi 60 km. Három kiskorú gyermek van a családban. Lúcia nagyon szorgalmas,…

Ár/db 84.900 Ft