Média megjelenés

Itt olvashatóak, hallhatóak a Célirányos Kezdeményezésről megjelent cikkek, riportok, interjúk. Bővebb információért keresd dr. Dura Mónikát, a Célirányos Kezdeményezés alapítóját a +36 70 226 5854 telefonszámon vagy dr.monika.dura@celiranyos.hu email címen.

Életre-való – családi magazin

A mosoly lehet a legjobb orvosság – mondják. Főleg, ha az boldogan, huncut gyermekarcokról sugárzik. A Célirányos Kezdeményezés Mosoly fotópályázatot hirdetett, melyre több mint négyszázan jelentkeztek. Szentirmai Ágnes műsora a Katolikus Rádióban 2014. július 21-én hangzott el. Megszólal a két nyertes és a zsűri tagjai.

Meghallgatom ›

Civil segítséggel felújították és megszépítették a Szent János Kórház Gyermekambulancia váróját

A Hegyvidéki Hírek 2014. július 9-i műsora a Szent János Kórház Gyermekambulancia várójának megújításáról és a Mosoly fotópályázat eredményhirdetéséről. Új recepció, eligazodást segítő táblák és mosolygós arcok.

Megnézem ›

A Kettesben vendége Dr. Dura Mónika

Egy gyermek érkezése gyökeresen megváltoztatja egy család életét. Más lesz az időbeosztás, mások lesznek az igények, más dolgokat tartunk fontosnak, mint azelőtt, és a szülők személyisége is átformálódik. Így történt ez egy édesanyával is, aki miután életet adott első gyermekének, rájött arra, hogy a munka és a szakmai siker mellett más is okozhat boldogságot.

Az interjú eredetileg a Lánchíd Rádió Kettesben című műsorában 2014. március 10-én hangzott el.

Meghallgatom ›

Társadalmi szerepvállalás a hétköznapokban

A társadalmi szerepvállalást meg lehet tölteni tartalommal. A kis- és közepes vállalkozások esetében is fontos a tudatos CSR tevékenység. A Célirányos Kezdeményezés vállalja, hogy az adományozást, önkéntes munkát professzionális módon megszervezi, az adomány 100%-át célba juttatja.

Érczfalvi András 2014. március 3-án a Gazdasági Rádióban alapítónkkal, Dr. Dura Mónikával beszélgetett.

Meghallgatom ›

Miért kell profin adományozni?

A Gazdasági Rádió délutáni magazinjában Dr. Dura Mónika arról mesélt, hogy miért jó, ha profi az adományozás. Tudatosság kell a cégek és a magánszemélyek részéről, hogy az év bármely szakában lehet adományozni. Fontos, hogy olyan dolgokat adományozzunk, amelyekre a legnagyobb szükség van. A műsor 2013. december 5-én hangzott el.

Meghallgatom ›

Adományozni tökéletesen

“Van egy másik civil szervezet, aminek a központi célja az, hogy az adományozást fejlessze tökéletes szintre, hogy úgy adományozzunk, ahogy az az igazán ideális. Dr. Dura Mónika, a Célirányos Kezdeményezés civil szerveződés gazdája és kitalálója” mesél a kezdeményezés születéséről, céljairól.

A Civil Rádió Éva lányai című műsorában 2013. november 20-án hangzott el a műsor.

Meghallgatom ›

Jót tenni hatalmas ajándék – interjú Dura Mónikával, a Célirányos Kezdeményezés vezetőjével

A Célirányos Kezdeményezés egy professzionális adományszervezéssel foglalkozó nonpofit vállalkozás. Önkéntesei eszközöket juttatnak el célirányosan oda, ahol szükség van rájuk. Olyan alapítványokat karolnak fel, akik a munkájukban elhivatott, profi szakembereket fognak össze, de adományszervezésre már nem jut idejük. Olyan adományozókat keresnek, akik szeretnék, hogy adományuk a legprofibb szervezés keretében érjen célba. Dura Mónikával, a Célirányos Kezdeményezés ötletgazdájával beszélgettünk. 2013. augusztus 9-én jelent meg az interjú a Superior Hírek oldalon.

Tovább ›

Profin menedzselt adományozás

Mint Németh Judit elmondta, a legtöbb jó döntést az egyén szintjén dől el, és valósul meg egy szervezet életében. Nagyon fontos az így alakuló kezdeményezéseket vállalati szintre emelni. Számos olyan kezdeményezés létezik, amely dolgozói szinten fogalmazódott meg, és vált egy cég, egy vállalat célkitűzésévé. Éppen ennyire fontos, hogy a CSR-ban végzett feladatok mindig pontosan legyenek megfogalmazva és körülírva. Erre kiváló példa a Célirányos Adományszervezés csapata, amely egy különleges, ám nem elhanyagolható tényre hívja fel a figyelmet. Olvassátok el a Haszon Nőknek 2013. / 4. számában megjelent cikket.

PDF megtekintése ›

Célirányos kezdeményezés, hogy a támogatás oda jusson ahova szánták

Két éves az új, Magyarországon egyedülálló célirányos adományozási forma. Az alapítás óta eltelt közel két évben a Szent János Kórház gyermekekhez kapcsolódó négy alapítványa összesen több mint háromszáz nélkülözhetetlen eszközt kapott kézhez a Célirányos Kezdeményezésnek köszönhetően, összesen nyolcmillió forintot meghaladó értékben. A MiNők cikke 2013. május 29-én.

Tovább ›

Átlátható és követhető adakozás

A háromgyerekes édesanya a célirányos adományozásban hisz. Így kapott orvosi műszereket, kórházi berendezéseket a gyerekosztály. Az adakozók pontosan tudják, hogy hova kerül a pénzük? Célirányos a Kossuth Rádió Szombat délelőtt című műsorában 2013. május 25-én.

Meghallgatom ›

Profi önkéntesség – Minden forint a gyógyulást szolgálja

Olyan, mintha szűk körű baráti összejövetelre érkeztünk volna. A meghívó a János kórház gyermek orr-fül-gégészeti osztályának könyvtárába szól, ahol lelkes önkéntesek orvosok és szülésznők társaságában arra készülnek, hogy egy hazánkban egyedülálló adományozási formát mutassanak be. A Népszabadság, 2013.április 30-i cikke.

Tovább ›

“Adni jó! Ez ilyen egyszerű…”

Dr. Dura Mónika nem kis dologra vállalkozott: szeretné divatba hozni az adományozást és az önkéntes munkát. Háromgyermekes anyukaként maga is jó példával jár elöl. Az eredeti cikk a Blikk Nők 2013.04.17.-i számában jelent meg.

Tovább ›

Miért jó a célirányos eszközadományozás?

Hallgassátok meg vezető önkéntesünket, aki a Lánchíd Rádiónak adott interjúban mesél erről az egyedi adományozási formáról. A Szent János Kórház szülésznője arról nyilatkozik, hogy milyen hasznos eszközöket kaptak eddig a Célirányoson keresztül. Egy adományozó pedig azt osztja meg a hallgatókkal, hogy miért előnyös és átlátható ez a közvetlen eszközadományozási forma.

Meghallgatom ›

A legszebb történet

Ez az egyetlen olyan nap, amikor kivételesen nem az ékszerekről lesz szó. Viszont egy olyan történetet szeretnék megosztani veletek, amely garantáltan minden jóérzésű embert megindít. A Célirányosról szóló bejegyzés az Ékszermánia blogon.

Tovább ›

Célirányos kezdeményezés a János Kórház betegeiért

„Dr. Dura Mónika, a Célirányos Kezdeményezés alapítója és vezető önkéntese jogászként töltött évei után ma 3 kisgyermek boldog édesanyja. Mindhárom gyermeke a Szent János Kórházban született, ahol Mónika a lelkiismeretes szakemberek összeszokott munkájának eredményeként szerencsére boldogan tapasztalhatta meg a zökkenőmentes szülés élményét. Sajnos azonban amellett, hogy a szakembergárda kifogástalanul felkészült és maximálisan segítőkész munkát végzett, a kórház igen komoly eszközhiánnyal küzd. Mónika ezért elhatározta, hogy a kórház Szülészeti- és Gyermek Osztályainak tevékenységét személyes munkájával és a www.celirányos.hu kezdeményezés létrehozásával segíti.” A weborvos.hu cikke.

Tovább ›

Vezető önkéntesünk a Budapesti Arcokban

Dr. Dura Mónika, vezető önkéntesünk riportja, a Juventus Rádió Budapesti Arcok műsorában 2013. február 13-án, a Célirányos Kezdeményezés történetéről, működéséről, céljairól.

Meghallgatom ›