Mosoly fotópályázat

Mosoly fotópályázat

Egy hét alatt majdnem száz fotó érkezett a Célirányos Kezdeményezés Mosoly fotópályázatára. Nyolcvan tündéri, aranyos, huncut, boldog, aprócska, csibész, szolid, kacagó, vidám, felszabadult, testvéri, bátorító, varázserejű mosoly. A legszebb mosoly fotópályázat célja, hogy szebbé, elviselhetőbbé tegye a Szent János Kórházban rendeléseket látogató gyermekek hétköznapjait. Három fotó nagyméretben kiállításra kerül majd, már most látszik, hogy lesz miből válogatni – és a döntés nem lesz egyszerű.

Három kategóriát határoztunk meg, és azokon belül fog a zsűri egy-egy nyertest hirdetni. A legkedvesebb mosoly díjról a közönségszavazat dönt majd. Azt szeretnénk, hogy az oldal látogatói dönthessenek egy képről: melyik az, amelyikről úgy érzik, hogy a kórházba látogatva szívesen látnák a falon, mert jobb kedvre derítené őket. A fotók fotós szemmel történő átnézését Kárpáti Zsuzsanna, „fotós, aki női szemmel néz az optikán át” vállalta el. A fotózás számára életforma, szívvel-lélekkel fotóz. Az élet minden területén maximalista, így hiszünk abban, hogy ha ő választja ki a legszebb fotó kategória nyertesét, a fotós megérdemelten fogja elnyerni jutalmát. A zsűri további tagjai Dr. Madarasi Anna, a Szent János Kórház Gyermek-, koraszülött és csecsemőosztályának osztályvezető főorvosa, és Dr. Dura Mónika, a Célirányos Kezdeményezés vezető önkéntese. Miután Zsuzsanna fotós szemmel előszűri a képeket, ők fognak dönteni a legkülönlegesebb mosoly kategória győzteséről. Azok a fotók, amelyek legalább húsz szavazatot kapnak, felkerülnek a kórházban felállított mosoly-falra.

A kategória legjobb fotósa minden esetben nyereménycsomagot kap. Ezt úgy szerettük volna összeállítani, hogy a nyeremények felhasználása még több mosolyt csaljon a fotósok és családjaik arcára. A Gundel cukrászdába szóló utalványból számtalan finomság beszerezhető – torta születésnapra, vagy akár helyben fogyasztva az Állatkert meglátogatása után – ahová családi belépőt nyer a fotós. A csomag tartalma a Fantázia Pont által felajánlott négy főre szóló tiszteletjegy valamelyik interaktív programjukra és egy színházi jegyre váltható utalvány is.

A mosoly fotópályázat technikai lebonyolítását a cultest.com csapata végzi, akik ezzel támogatják a Célirányos Kezdeményezés munkáját. Azt reméljük, hogy a pályázat által minél több emberhez eljut a Célirányos Kezdeményezés híre és üzenete, hogy az adományozás és az önkéntes munka a tartalmas élet része. Magyarországon is van lehetőség úgy adományozni, hogy pontosan tudjuk, hogy hová kerül az adományunk, hogy 100%-ban eszközbeszerzésre fogják fordítani, és még azt is tudjuk, hogy milyen eszközt fognak belőle vásárolni. Aminek mindenki örül – pont, mint egy mosolynak.

‹‹ Vissza a Blog listához