Mosolygó gyermekarcok a Szent János Kórházban

Mosolypályázatot hirdetett áprilisban a Célirányos Kezdeményezés. A pályázatra több mint négyszázan jelentkeztek.

„Azt mondják, a mosoly a legjobb orvosság. Ez tökéletesen tükrözi fotópályázatunk célját, hogy szebbé, elviselhetőbbé tegyük a Szent János Kórházban rendeléseket látogató csöppségek hétköznapjait.” – kezdte vezető önkéntesünk a Mosoly fotópályázat ünnepélyes eredményhirdetésével egybekötött sajtótájékoztatót.

A Gyermekambulancia recepciója egészen megváltozott, amióta először jártunk ott néhány évvel ezelőtt. A váró helyiségbe szőnyeg és függöny került, az új recepciós pult pedig a betegek eligazításában segít. A Célirányos idei egyik fő projektje volt a recepció megújítása, és a bejárat melletti kert rendbehozatala és szebbé tétele. A legfeltűnőbb változást mégis a 3 nagyméretű mosolygós vászonkép és a hatalmas mosoly-mozaik jelentik.

A nyertesek, akiknek képei a jövőben a gyermekosztályt színesítik:

  • A legkedvesebb mosoly kategória (a közönség szavazatai alapján): Stefán Rita – Csak egy mosoly… 🙂 című képe.
  • A legszebb fotó kategória : Adamik-Szénási Mónika – Anya Virágai című képe.
  • A legkülönlegesebb fotó kategória : Balázs Edina – Mosoly című képe.

A díjazottak jutalma színházjegy, Állatkert belépő, Fantázia Pont belépő és egy cukrászda finomságai, amelyek további örömteli pillanatokról gondoskodnak, a fotópályázat három díjnyertes mosolya pedig nagyméretű vászonképként kiemelt helyre került a gyermekambulancia frissen felújított várótermében.

Az eredményhirdetésre két nyertes tudott eljönni. Adamik-Szénási Mónika mindkét kisfiáról készült fotóval nevezett, végül a nagyobbik fiúcskáról készített, Anya virágai című képpel vitte el a legszebb fotó kategória nyereményét. Balázs Edina elmesélte, hogy a legkülönlegesebb mosoly egy gyermektáborban készült, ahol önkéntesként dolgozott. A kislány észre sem vette, hogy fotózzák, talán ezért is lehetett olyan természetes és ragyogó a mosolya. (A harmadik nyertes utólag vette át a díját.)

A Mosoly-falat böngészve hamar kiderül, hogy a zsűrinek nem lehetett egyszerű a dolga. Kárpáti Zsuzsanna, fotóművész, aki szakmai szemmel nézte át a felvételeket, elmondta, hogy több napon keresztül válogatott és szűkítette le a szóba jöhető képeket. Közel áll a szívéhez a téma, hiszen maga is négygyermekes édesanya. Elmondása szerint neki a mosoly mellett a gyermekek tekintete volt a legfontosabb.

Dr. Madarasi Anna, a Szent János Kórház Gyermek-, koraszülött és csecsemőosztályának osztályvezető főorvosa és az Aprónép Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: „A Célirányos Kezdeményezéstől eddig is sok segítséget kaptunk. A professzionális eszközadományozás keretében eddig majdnem öt millió forint értékben kaptunk felújítást és olyan eszközöket, amelyek hiánypótlóak voltak az osztályon. Örömmel fogadtam a fotópályázat ötletét is és szívesen vettem részt a legkülönlegesebb mosoly megtalálásban.”

Az ünnepélyes eredményhirdetésről beszámolt a Hegyvidéki Hírek és riportot készített a helyszínen Szentirmai Ágnes, a Katolikus Rádió riportere.

Gratulálunk a nyerteseknek!

‹‹ Vissza a Blog listához