Mozgássérült művészek segítenek

Hat budapesti mozgássérült festőművész tíz képét ajánlotta fel jótékonysági aukcióra, hogy így járuljon hozzá a budai gyermekek kórházi és ambuláns ellátásához szükséges ultrahangkészülék mielőbbi megvásárlásához.

A korszerű betegellátás egyik alapfeltétele a megfelelő diagnosztikus háttér, melynek egyik fontos területe a sugárterhelést nem jelentő képalkotó vizsgálat, az ultrahang. A gyermekellátást jelenleg egy több mint 25 éves ultrahangkészülék szolgálja ki, melynek képminősége már nem tökéletes. Egy ideje már csak a szakembereink hatalmas tudása és gyakorlata alapján működtethető biztonsággal a készülék, ezért az Aprónép Alapítvány a Gyermekek Megsegítésére kuratóriuma úgy döntött, hogy egy új gép vásárlására gyűjt adományt. Az új készülékkel gyorsabb és pontosabb vizsgálatok várhatóak, kiszolgálná az aktív fekvőbeteg- osztályokat, valamint az ambulánsan megforduló gyermekeket. Speciális vizsgálófej alkalmazásával pedig a gép a kis súlyú koraszülöttek vizsgálatára is alkalmas. A gyermekellátás minden területén szükség van ultrahangkészülékre kezdve a koponya vagy hasi sérülést szenvedő csecsemőktől, gyermekektől, a vakbél-gyulladás, illetve bélelzáródás diagnózisától a húgyuti fertőzésekig, a mellűri folyadékgyülem, a hasi szervek megbetegedésének, a szív rendellenességeinek diagnózisáig.

A korszerű ultrahang készülék a Célirányos oldalán is régóta szerepel abban a reményben, hogy sikerül összegyűjtenünk rá a szükséges összeget.  A 11-12 millió forintos eszközhöz egyelőre 1,3 millió forint gyűjt össze tavaly, egy jótékonysági koncerten. Most segíthetjük a gép megvásárlását a jó példát mutató mozgássérült művészek – Doszkocs Zsuzsanna, Krániczné Tóth Dóra, Tarcsányi Ottilia, Tegze Judit, Zilahi Ica Mária és Fark László – képeinek megvásárlásával vagy közvetlenül a Célirányos Kezdeményezésen keresztül a felajánlott összeg átutalásával.

A felajánlott képek megtekinthetőek ebben a kiadványban. Kiemelt képünkön Doszkocs Zsuzsanna: Hundertwasser-ház a vízben (olaj, 44 X 54 cm) című képe szerepel, amely szintén a megvásárolható művek között van. Ha valaki szeretné megvásárolni valamelyik képet, keresse vezető önkéntesünket, Mónit, aki további felvilágosítást tud adni.

‹‹ Vissza a Blog listához