BEMUTATKOZÁS

A Célirányos Kezdeményezés egy professzionális adomány- és jótettszervező.

Eszközöket juttatunk el célirányosan oda, ahol szükség van rájuk. Nem pénzt gyűjtünk, hanem átlátható módon közvetítünk adományozó és adományozott között. Csapatunk Magyarországon egyedülálló módon segíti elő a gyógyító és terápiás intézmények, szervezetek munkájához nélkülözhetetlen eszközök összeírását, beszerzését és átadását.

Olyan nemes ügyeket és alapítványokat karolunk fel, amelyeknél személyesen győződtünk meg a működés átláthatóságáról és a szakmai munka kiválóságáról. Adományozókat és önkénteseket szervezünk, akik joggal várják el, hogy segítségük bizonyosan célt érjen és a legjobban hasznosuljon. Olyan magánszemélyeket és vállalatokat keresünk, akik tudják, hogy a tartalmas élet része a tudatos adományozás és a társadalmi célú munka.

A Célirányos Kezdeményezés alapítója és vezető önkéntese: Dr. Dura Mónika

Üdvözlöm, Dr. Dura Mónika vagyok, ötgyermekes édesanya, jogász, az ACTIVE Holding Kft. ügyvezető igazgatója. A Célirányos Kezdeményezés ötlete akkor fogalmazódott meg bennem, amikor évekkel ezelőtt hiába kerestem, nem találtam hazai, tökéletesen átlátható, célirányos eszközadományokkal foglalkozó szervezetet. Büszke vagyok rá, hogy A Célirányos Kezdeményezés már hosszú évek óta eredményesen működik. Önkéntes csapatunkkal már több mint 30 millió forint értékű eszközadomány célba juttatásában segédkeztünk és számos önkéntes napot megszervezésével segítettük gyermekek gyógyulását és egészséges fejlődését elősegítő intézmények munkáját. A Célirányos Kezdeményezés szívügyem, munkatársaimmall szívvel-lélekkel munkálkodunk azon, hogy az napról-napra gördülékenyebben működjön, és még több emberhez eljutva, még több eszközadomány kerüljön pontosan oda, ahol leginkább szükség van rá.

Hogyan működik a Célirányos adományozás?

  1. A Célirányos Kezdeményezés csapata folyamatosan kapcsolatot tart a partner alapítványok és intézmények dolgozóival és vezetőivel, így pontosan tudjuk, milyen eszközökre van leginkább szükségük a munkájukhoz.
  2. Professzionális adományszervezőkként a beszállítók versenyeztetésével és a legkedvezőbb beszerzési árak kiharcolásával abban is segédkezünk, hogy az adományok a lehető legjobban hasznosuljanak, így több eszközt tudunk beszerezni és célba juttatni.
  3. Weboldalunkra feltöltjük a kiválasztható, adományozásra szoruló eszközök listáját és azt is naprakészen megmutatjuk, hogy melyik eszköz beszerzéséhez eddig mekkora összeg gyűlt eddig össze.
  4. Az adományozó eszközbeszerzésre átutalt adománya a megjelölt kedvezményezett alapítvány számlájára kerül és teljes egészében a megjelölt eszköz beszerzésére fordítják. Az eszközök beszerzését és – szükség esetén – átadását a Célirányos Kezdeményezés önkéntesei végzik.
  5. A folyamat tökéletesen átlátható és végigkövethető minden adományozó számára az eszköz kiválasztástól az átadásig.

Közösségünk

Horváthné Bőczy Anikó

Horváthné Bőczy Anikó vagyok, a veszprémi Célirányos vezetője, 2 kisfiú édesanyja, szociálpedagógus, jelenleg pedig humánerőforrás szakos végzős hallgató.

“Veszprémi vagyok, itt nőttem fel, majd egy pár év kihagyásával 2008 óta ismét itt élek férjemmel és a gyerekekkel.

Érdekelnek az emberek, a közösség, a társaság, ebből is fakad a mások segítése iránti lelkesedésem. Igyekszem segítségükre lenni amiben tehetem, mellyel gyermekeimnek követendő példát szeretnék mutatni.”